Timmie Högye

Last month of summer and not even one month left

Sommaren är äntligen inne på sin sista månad. 

Igår fick jag reda på att jag helt hamnat mellan stolarna i sjukvården (även en läkare och annan vårdpersonal tycker det). Två ställen trodde jag var på ett tredje, ett ställe har – tydligen – skickat en kallelse som inte kommit fram till mig. Dock har jag inte heller fått räkning för att ha missat någon tid vilket dom annars är så himla snabba med.
Tydligen ska dom också ha höjt min medicindos redan i mars då mitt värde redan vid det tillfället var för högt (låg då på 7), men det har jag inte heller blivit meddelad om, så har helt enkelt gått med alldeles för låg dos och högt värde (ligger på 33 nu…) under mer eller mindre hela graviditeten nu vilket inte alls är bra då det påverkar både mig och min lilla pojke.

Det är lite till om detta så ska göra en anmälan om det hela. Även fast det kanske inte hjälper mig så kanske det kan hjälpa så allafall en annan person inte hamnar emellan.

Tack och lov kom ju nu detta upp och en läkare har – äntligen – tittat igenom mina prover jag tog förra veckan, och även tidigare, och papper är nu faxade till både Thyroidea och antenatal.
Väntar nu på att antenatal ska höra av sig, och fick höra att jag ska vara redo för att dom troligtvis kommer vilja ta lite nya prover och göra lite egna tester och även se så min lilla pojke mår bra.

Har ju nu gått runt med både dålig medicindos och lågt hb (ligger nu på 87) större delen av graviditeten. Eventuellt blir det ett dropp med svart ”gegga”, dvs dropp med järn direkt in i blodet och en superhöjning av medicinen nu under den sista månaden.

Men jag får vänta på samtal och se vad läkaren på antenatalen säger så får jag återkomma efter det.

Måste säga att det är ändå lite skönt att få svart på vitt att jag inte bara varit lat-trött, vilket jag väldigt ofta känt som att det varit, fått dåligt samvete över och då puschat på mer än jag egentligen klarat av. Inte bara hb har varit låg och gjort mig trött, utan även medicindosen har varit åt helvete och spelat in enormt mycket i min ork.

Till lite roligare saker;​
Förra veckan mötte jag och K upp min mamma för lunch.

Vi hade besök i 3 dagar från Stockholm. Det blev middag ute, shopping (av kläder till både K och J) och nästan 8 timmar på Liseberg!

I fredags firade vi min lillasyster som fyllde 19. Slutade med att vi klämde i oss smörgåstårta hela helgen, haha.

P kommer idag, yay! Han hämtar K här och sedan åker de två och bor hos hans mamma denna vecka för att han ska hjälpa sin syster att måla hus. Jag stannar hos min mamma men åker dit och träffar dom lite under veckan innan dom ska åka hem till landet igen (jag skojar inte när jag säger att jag saknar mitt hem och landet något enormt!)

Igår, 1 augusti, var det exakt en månad kvar till BF! Mormor tror dock att han kommer komma redan till/i helgen , mamma tror inte heller att han kommer ligga hela tiden ut och jag är också ganska säker på att han kommer bestämma sig för att komma ut snart.

I veckan blir det nog bio. Jag och mamma ska gå och se nya Star Trek(!).
Har även hört något om air hockey och biljard.

Den nya babysittern kom också. Röd, efter P’s önskemål ?

Både jag och K blev jätteglada när det visade sig att jag allafall fick åka en liten karusell i Kaninlandet, Kaninresan, med henne trots min stora mage ?❤

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats