Timmie Högye

Kitchen crazy

Snart mitt i natten.
Båda barnen sover äntligen. Jamie somnade ordentligt för ungefär 45 minuter sedan och Kaylee somnade för kanske 10 minuter sen. Stackars tjej, genomförkyld och ont i näsan tack vare det. Jamie har börjat småhosta han med, så får väl se imorgon om det blossar ut på honom också.

P sitter nere i sitt rum. Antar att han spelar eller kollar någon av sina serier mellan mina bombningar av bilder och grejer på Facebook chatten ? Vi håller på att diskutera kommande renovering av köket. Det kommer inte bli av i år då huset ska målas och jag hoppas också på att vi hinner bygga ut pojkarnas rum innan minstingen anländer. Han ligger föresten och buffar lite då och då nu under kvällen. Så himla mysigt. Har ju moderkakan i framvägg denna gången så har liksom inte känt av honom så mycket innan denna veckan. Men nu blir det mer och mer och det är först nu det börjar kännas mer verkligt. (Man hade ju kunnat tro att det skulle kännas mer än verkligt de veckorna jag gick med nästan konstant illamående!)

Men ang. köket. P vill ha ett mörkt kök, dvs. mörka skåp och mörk bänkskiva, medan jag vill ha ljust – typ vitt. Men känner att om det är rätt skåpsluckor och rätt bänkskiva så kommer det nog faktiskt kunna bli riktigt bra ändå. Det blir ju vitt kakel bakom och väggarna kommer bli vita tillsammans med tak- golvlister och dörrkarmar + dörrar. Murstocken är ju vit den också, fast den ska kläs in i tegel är tanken.
Jag funderar dock på att vi inte ska ha några skåp på väggen, men det beror ju på hur mycket förvaring vi kan få in i underskåpen. Tror dock inte det skulle bli något större problem.
– Min – tanke är att ha tallrikar och skålar i en större låda istället för i huvudhöjd på väggen. Skulle bli mycket enklare för alla nästan.
Ett skåp vill jag dock ha – vitrinskåp. Ett sånt extra högt och som går ner på bänken. Förstår ni hur jag menar?
Det skulle va till för lite finare glas, typ vinglas, champagneglas och sånt.
Planen är att bygga in ugn och micro så för det första, ugnen är i bättre höjd, och för det andra, man slipper stirra på en ful micro som står och tar upp plats på bänken (tycker veklingen dom är fula).
Vi har redan kommit överens om att vitvarorna ska vara svarta, sen att jag vill ha Smeg kyl och frys var en annan sak som inte riktigt föll honom i smaken ?

Men det vi absolut inte verkar kunna komma överens om är golvet! Han vill ha stenplattor vilket är ett absolut nej från min sida, och han vill inte ha det jag vill ha och ja, så långt har den konversationen kommit, haha!

Nu är det dags för mig att krypa ner i sängen bredvid min lilla pojke och sova. Imorgon blir det mer prat om kök och det lär flyga fler bilder fram och tillbaka om hur det kan se ut.

Godnatt ?

Det är sånt vitt kakel jag har sagt att jag vill ha i köket så det gav ju en liten bättre bild på hur det och ett mörkt kök funkar ihop.

bilder från pinterest

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats