Timmie Högye

country summer days and basic manners

Det är dagar som denna – solen verkligen strålar och ljuset tar upp alla hörn, fåglarna kvittrar och trots att vinden fortfarande är något kylig så är den välkommen – som jag verkligen längtar ut på landet. Ja jag kan absolut inte klaga på landet som vi brukar åka till, men när jag verkligen känner den där längtan så pratar jag down south med hästar, pickup trucks, sweet tea och cowboys ?? Trots att jag aldrig ens satt min fot på denna plats så är det vad jag har drömt om och längtat efter så länge jag kan minnas. Tyvärr kom jag inte på tidigare att jag faktiskt kan få detta. Hårt jobb, tid och fokus är vad som behövs och sedan kan det bli min vardag.

Det är även vad jag vill att mina barn ska lära sig – ingenting är omöjligt och om du vill ha något så får du jobba för det.
Jobba för det du vill ha, visa omtanke och respekt, J ska få lära sig hur man behandlar en kvinna, – jag pratar om Basic Manners. ”Old school” om det är vad du vill kalla det.
Barn är barn” och ”pojkar är pojkar” fungerar liksom inte – och det är inte något jag kör med när det kommer till mitt (kommande mina) barn. Lär barnen att sköta sig redan från start (ja jag vet att det inte alltid är en dans på rosor) så kanske vi skulle slippa mycket av tråkigheterna som finns idag på skolor bl.a.
Ibland verkar det som att vissa föräldrar helt har släppt taget och låter barnet/barnen göra precis som de vill och får allt dom vill ha, allt för att slippa minsta konfrontation ? Sedan blir de förvånade när barnen växer upp och inte kan sköta sig..
Jag kan också, i detta, förstå att barnen ibland kan ha svårt att veta vad som är rätt och fel – titta bara på hur vuxna kan bete sig – den tänker jag dock inte gå in på idag. Tar alldeles för lång tid och för mycket good mood!

Idag efter frukosten gick jag och K över till hennes mormor med lite Lemon Brownies. Nu ligger hon och vilar en stund. Jag hade hoppats på att göra coleslaw innan vi gick till affären men visade sig att skalaren ligger i diskmaskinen så får vänta till den är klar innan jag får det gjort och det blir en vända upp till affären för att inhandla det sista till dagens middag – hasselbackspotatis och baconinlindad BBQ-kyckling. Tror till och med – till min förtjusning – att vi har en grillpanna liggandes i skåpet.

Nu ska jag göra en latte och sätta mig en stund vid pinterest medan country musiken fyller högtalarna.
Lägger in några länkar till några av mina boards, kanske någon får lite inspiration ?

1. Tattoos 2. Cuteness overload 3. Food – Breakfast 4. And they lived happily ever after

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats